Ut på eventyr

Tradisjonelle eventyr blir fort ensformige, med sine hjelpeløse, vakre prinsesser og store, sterke prinser. Denne gavepakken av en høytlesningsbok snur både kjønnsroller og tradisjoner på hodet.

Tretten etablerte forfattere, inkludert redaktør Helene Uri, samt en debutant, har valgt hvert sitt tradisjonelle eventyr og skrevet det om, med en vri eller ti. Illustratør Victoria H. Hamre tilfører ekstra dybde og binder det hele flott sammen med sine fargerike illustrasjoner.

Boka er utgitt i samarbeid med Plan International. Målet var å utfordre de stereotypiske kjønnsrollene og språkbruken jenter både i Norge og verden over møtes med. Det vil jeg si de har klart! For her bruker Reveenka sorgen til å realiserere seg selv. Det er kongsdattera som redder Rapunsel, og senere levde de lykkelig alle sine dager - uten ektefeller. Og den lille havfruen i det klassiske eventyret har blitt til den lille havungen.

De fleste av oss kjenner originaleventyrene, men for dem som ikke gjør det, er de heldigvis med de også, bakerst i boka. Dette gjør at veien til samtale og refleksjon blir kort.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Jorunn Fjøren 22. april 2022