ULF Ungdommens litteraturfestival

Moldebiblioteket inviterer nok en gang til ULF!

Sci-fi og fantasy er tema for årets ULF! 

ULF arrangeres mellom 30. mai og 03. juni på ungdomsskolene i hele Molde kommune.  

ULF ble arrangert for første gang i 2016 for å kunne gi et bedre litteraturtilbud for ungdom i Molde kommune. I flere år inviterte vi forfattere og skolene til Plassen, men når kommunene ble slått sammen og vi ble så langstrakte så vi en sjanse til å tenke nytt og nå ut til flere ungdommer og skoler. Derfor begynte vi å sende forfatterne ut til skolene på turné istedenfor at skolene skulle komme hit. Det har vist seg å være stor suksess, flere skoler har blitt med på ULF, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger.

.

Asbjørn Rydland

Han er en laiver som i 2010 brukte sine opplevelser til å skrive boken "Drakegutten". I 2011 vant han Nynorsk barnelitteraturpris, og han vant Fabelprisen 2012.

Bok: Terra Victoris

Mange år frem i tiden har menneskene bekjempet den kunstige Alpha-intelligensen. De tror den er borte for godt og de som bekjempet den blir nå sett på som helter.

Ingrid er en vanlig jente som reiser til onkelen i Istanbul, men når hun kommer frem er han søkk borte. Gutten Zeki leter etter vennen sin som også er forsvunnet. Sammen blir de kastet inni et kappløp for å redde verden, og en kamp mot en fiende de trodde var borte for godt.

.

Helen Kaldheim

Hun er en cosplayer og manga-entusiast som har laget det som blir kalt Norges første mangaserie.

Bok: Mørkalven

Hvitalvene utryddet mørkalvene i en blodig krig. Caim er den eneste overlevende, en mørkalv i en verden som hater ham. Han blir fanget og solgt som slave. Han møter både venner og fiender, og inne i ham lever et håp om å finne det sangomsuste Joker - et sted hvor alle får leve i fred.

Dette er årets besøksplan:

Foredragsholdere ULF 2023:

Asbjørn Rydland

Helen Kaldheim

Foredragsholdere ULF 2022:

Tone E. Solheim

Monika Steinholm

Nina Rossing

Foredragsholdere ULF 2021:

Anne Elvedal

Kristin Holtimon Resaland

Magnus Buen Halvorsen

Foredragsholdere fra ULF 2019:

Mariangela Di Fiore

John S. Jamtli

André Ulveseter

Evelyn Rasmussen Osazuwa

Michael Stilson

Foredragsholdere fra ULF 2018:

Elin Viktoria Unstad

Jan Tore Noreng

Josef Yohannes

Tore Aurstad