ULF Ungdommens litteraturfestival

Moldebiblioteket inviterer til ULF!

Vanskelige overganger er årets tema for ULF 2024

ULF arrangeres 22. og 23. mai i år. Målet er å besøke alle ungdomskoler i Molde for å vise fram ny litteratur. Denne gangen har vi to forfattere som har skrevet om samme tema, men helt forskjellige måter å formidle det på.

Neda Alaei

Ungdomsbokforfatter med tre bøker under beltet. Hun skriver særlig om ungdom som har et vanskelig hjem som skaper problemer. For hennes debutbok «Dette er ikke oss» fikk hun Uprisen, Kulturdepartementet debutpris og Bokbloggerprisen.

Bok: På én betingelse

Livet til Yousef dreier seg om regler. Enten hjemme, på skolen eller med kompisene. Mamma er konstant skuffa, barnevernet har en fot innafor og han er på vei til å bli en outsider i gjengen. Dette skal gå fint tror han, inntil en fest snur alt på hodet. Fordi livet kan være sikkelig dritt, men det kan snu seg.

Kjersti Synneva Moen

Kjersti Synneva Moen er en illustratør og tegneserieskaper fra Selbu, Trøndelag. Hun bor i Oslo og ga ut sin første bok, «Grip den føkkings dagen» i fjor. For denne boka fikk hun Pondusprisen og Kulturdepartementet sin barne- og ungdomslitteraturpris.

Bok: Grip den føkkings dagen

Amalie skal flytte på hybel med bestevenninna si og starte på kunstlinja på vgs. Endelig skal ting bli bra, men ingenting starter greit. Hun føler seg verst i klassen, venninna er opptatt hele tida og ingenting går som det skal. En bok om å føle seg ensom for første gang i livet, om å forstå hva klisjéene betyr og om å bli sin egen beste venn.

Foredragsholdere ULF 2024:

Foto: Julie Pike

Neda Alaei

Foto: Agnete Brun

Kjersti Synneva Moen  

Foredragsholdere ULF 2023:

Asbjørn Rydland

Helen Kaldheim

Foredragsholdere ULF 2022:

Tone E. Solheim

Monika Steinholm

Nina Rossing

Foredragsholdere ULF 2021:

Anne Elvedal

Kristin Holtimon Resaland

Magnus Buen Halvorsen

Foredragsholdere fra ULF 2019:

Mariangela Di Fiore

John S. Jamtli

André Ulveseter

Evelyn Rasmussen Osazuwa

Michael Stilson

Foredragsholdere fra ULF 2018:

Elin Viktoria Unstad

Jan Tore Noreng

Josef Yohannes

Tore Aurstad