Til huttetuenes land

Hva ville du gjort hvis alle misforsto deg? Kanskje du ville flyktet inn i en fantastisk verden der du endelig ble forstått.

Denne billedboka fra 1963 var en av mine favoritter da jeg var liten - og det er den fortsatt! Nå var ikke jeg spesielt vill som barn, slik som hovedpersonen Max er, men det var likevel noe jeg kjente meg igjen i - nemlig følelsen av å bli misforstått og å føle seg annerledes. Max elsker å leke vill i ulvedrakten sin, til foreldrenes store fortvilelse. Han har som mange andre barn rett og slett så mye energi og fantasi han vil ha utløp for at det er umulig å sitte stille. Når foreldrene får nok blir han bryskt sendt i seng. Men eventyret stopper ikke der, for her får leseren ta del i Max' utrolige reise i fantasien til de fascinerende Huttetuenes land. Her er det ok å være vill, det er ok å være annerledes og endelig føler Max seg forstått.  Boka har vakre helsides illustrasjoner, man får servert et lite kunstverk på hver side. Jeg vil si dette er en bok som både voksne og barn kan ha glede av, men kanskje på litt ulike måter.

I tillegg til billedboka finnes også en lydbokutgave som gir god næring til fantasien. Boka er også filmatisert i 2009, manuset er skrevet av romanforfatteren Dave Eggers og regien er ved kultregissøren Spike Jonze("Being John Malkovich" og "Her").

Relaterte titler

 1. Til Huttetuenes land

  Av: Sendak, Maurice
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2010
  Finnes som: Lydbok på CD

Målgruppe:

Tipset av: Gro Eriksen 4. desember 2020