Spøkelset, jenta og navnet som forsvant

En herlig barnebok med en komplisert og tiltalende hovedperson.

På en liten øy utenfor en by som ingen drar til bor Skrott sammen med sin eneste venn, edderkoppen Simon. Skrott er et spøkelse, som ikke lenger husker hva hun het da hun levde.  Når hun en dag får høre om en skatt som kanskje kan hjelpe henne med å finne ut hvem hun var og hvor hun kommer fra, så drar hun ut på en spennede og farlig ferd. Men hun vet at hun må passe seg for de tre heksene som også bor på øya.

Jeg er glad i barnebøker, og dette er en virkelig god en. Skrott trer virkelig frem som en ekte, komplisert person, og selv om dette er en historie med overnaturlige vesener og magi, så er følelsene og konfliktene hennes gjenkjennelige. Hun er dynamisk, vanskelig og fengslende, og personlig setter jeg virkelig pris på en barnehelt som ikke bare er helt snill.

Verdenen utvides og bygges opp i løpet av teksten, og handlingen er spennende og full av overraskelser. Særlig de siste kapitlene er herlige, og boken slutter både fint og trist, samtidig som den åpner for nye eventyr i en spennende, magisk verden.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Åsne Mellin-Olsen 24. mai 2024