Rumba med Gunn og andre tekster

Hvis noen sier Di Derre, får de aller fleste over 25 assosiasjoner til én eller flere låter man kan på rams, den dag i dag. I denne lille boka er en del av tekstene gjengitt, og vi får vite mer om dem, hvordan de oppstod og hvem de handler om.

Jeg skal ikke påberope meg å være blodfan av Di Derre, men bandet har figurert på diverse spillelister jeg har laget opp gjennom årene. Jeg har ikke hørt alle sangene, og kan heller ikke melodiene til alle tekstene som er gjengitt i denne boka. Det gjorde ingen verdens ting! Bare det å lese tekstene, for så å lese om hvordan de ble til, hvem de handler om, hvorfor de ble som de ble - det er likevel underholdende. Og jeg fikk lyst til å søke opp sangene og lytte.

Min favoritt er nok Børs Café, og jeg er svært glad for at den er med i boka. Jeg likte spesielt dette sitatet, om nettopp Børs Café:

"Jeg var tilbake noen år etter at jeg hadde flyttet fra Bergen, og jeg tror jeg skulle spille et eller annet sted, for jeg hadde med meg gitar. Da kom en av kelnerne bort til meg, så gitaren og sa at "det er skrevet en radiosang om det stedet du sitter på nå." "

Hver tekst er illustrert av dyktige Per Dybvig, som er kjent for bl.a. illustrasjonene av Nesbøs Doktor Proktor-bøker, i tillegg til mange andre barnebøker/billedbøker.

Tagger:

Tipset av: Jorunn Fjøren 16. mai 2019