Politisk thriller som smugler kunnskap om Nord-Korea

I 2012 inviterte nordkoreanske myndigheter til pressevisning i anledning at det var 100 år siden regimets grunnlegger og evige president Kim Il-sung ble født.

Forfatteren John D.B. var blant de inviterte og fikk muligheten til å se verdens mest isolerte land fra innsiden, et land som få mennesker har tilgang til - og enda færre kan komme seg ut av det. Det var dette besøket som inspirerte ham til å skrive «Star of the North».

I 1988 ble en koreansk-amerikansk tenåringsjente kidnappet fra en strand i Sør-Korea av nordkoreanske tjenester. Jenny hadde ikke gitt opp håpet om å finne sin savnede tvillingsøster selv om det hadde gått 20 år siden kidnappingen. Hun fikk hjelp fra CIA og kom seg inn i sentrum av det grusomme regimet…

Det er egentlig tre grunner til at jeg valgte å anbefale denne nervepirrende romanen.
Den ene er: hovedpersonen en kvinne! Og dette er en sjelden kost i spionromaner. Jenna er modig, intelligent og en superspion:-)
Den andre er: jeg liker bøker som viser en verden jeg ikke vet mye om. Hendelsene i "Star of the North" er fiktive, men verden alt foregår i, er ikke det. Forfatteren viser hvordan livet påvirker innbyggerne, deres tenkemåte, og hverdagen. Fru Moon er en av de mange som kommer fra nederste kaste og er tvunget til en livskamp i ånden til Darwins teori.
Den tredje er: forfatteren er en mester i å la spenningen bygge seg gradvis opp, enkelte kapitler slutter med en cliffhanger i en ren «Game of thrones» stil.

Til tross for at dette er en roman med litt overdrevet og oppsiktsvekkende spionasje surret det en konstant tanke i bakhodet mitt: at alt er mulig når det gjelder Korea.

Det er virkelig verdt å lese! Og derfor gir jeg boken 11 stjerner av 10.

Tagger:

Tipset av: Alicia Myrseth 14. november 2018