Norske albumklassikere

Musikkinteresserte finner sammen på nett for å gjøre viktig norsk kulturarv tilgjengelig igjen.

Norske albumklassikere er et prosjekt som startet i 2021 for å tilgjengeliggjøre musikk som har blitt vanskelig tilgjengelig. Plater som kom ut på vinyl for tiår siden blir gitt ut i ny remastret versjon med utgangspunkt i originalbåndene fra innspillingen, oftest takket være Nasjonalbibliotekets rikholdige arkiv. Hvis mange nok forplikter seg til å kjøpe en plate, gis den ut i et nytt opplag. Samtidig blir norsk kulturarv digitalisert i best mulig utgave, og kan f.eks. legges ut på strømmetjenester.

Med tiden har det kommet flere prosjekt for å gi ut plater på vinyl som ikke har kommet i det formatet før, og en serie bøker om norske albumklassikere, skrevet av nøye utvalgte og spesielt kvalifiserte forfattere.

Nye plater og bøker man vil prøve å gi ut legges ut på Facebook-siden deres. Der kan man finne mye bra norsk musikk som kan ha gått i glemmeboken, eller som kanskje aldri fikk oppmerksomheten den fortjente. Samtidig kan man påvirke hva som gjøres tilgjengelig igjen. Så langt har det kommet godt over 300 norske albumklassikere i ny CD-versjon. Et kjempeprosjekt som er verdt å følge med på!

Norske albumklassikere på CD - Facebook-gruppe

Norske albumklassikere på LP - Facebook-gruppe

Norske albumklassikere nettside og nettbutikk

Tagger:

Tipset av: Håvard Larsen Sandnes 15. desember 2022