Yrke forfatter

Haruki Murakami er en av de mest leste japanske forfattere i verden.

«Jeg er en helt alminnelig mann»

Boken «Yrke forfatter» er en samling essays der Murakami forteller om veien til den litterære toppen, skriveritualer, kreativiteten, kritikken som alle i større eller mindre grad må møte, og hvordan man håndterer den.

Boken er ikke en selvbiografi noe Murakami selv understreker. Den gir likevel et bilde av en beskjeden mann som ikke søker publisitet, behandler skriving som en fornøyelse og en jobb som må utføres systematisk og ærlig med respekt for leseren.

Som en liten kuriositet kan det nevnes at Murakami vektlegger betydningen av fysisk form i skriveprosessen. En frisk skriveånd skal leve i en sunn forfatterkropp. Et godt ​​råd selv om man ikke vil bli forfatter.

Boken er skrevet i Murakamis karakteriske underholdende stil og samtidig er teksten lærerik. Den øker forståelsen av hva forfatteryrket går ut på, og den gir litt informasjon om Japan og japanerne, som kan være av ekstra interesse for noen lesere.

Det var en ren glede for meg å lese samlingen. Jeg anbefaler den til alle som liker Murakamis prosa. Forfatteren stiller svært sjelden til intervjuer, derfor er boken en sjanse til å bli bedre kjent med forfatterikonet.

GOD LESNING!