The maze runner. 1

En spennende ungdomsroman I "The maze runner" møter vi 16 år gamle Thomas. Thomas våkner opp i en mørk heis, som har fraktet han til en gigantisk labyrint.

Labyrinten er bebodd av mange andre gutter, og Thomas finner straks ut at dette ikke er en vanlig labyrint. Inne i labyrinten skjuler det seg livsfarlige monstre, og labyrintens vegger beveger seg hver dag. Thomas må lære å tilpasse seg til samfunnet i labyrinten, og samtidig surrer masse spørsmål rundt i hodet hans. Hva er på utsiden av labyrinten? Hvem puttet oss her?
Dagen etter Thomas sin ankomst skjer det noe helt uforventet: En jente har ankommet gjennom heissjakten, og med seg har hun et brev. I brevet står det «Hun er den siste. Noensinne.»

The maze runner er en ungdomsroman som handler om mot og viljestyrke, og om den farlige flukten ut av labyrinten. Romanen er skrevet av James Dashner, og er den første av tre bøker i Maze runner serien. Boka er også gjort om til en film, som kom ut i 2014.

Denne romanen har mange elementer: spenning, science fiction og vennskap. Jeg likte at boka var unik, og at den var helt annerledes fra andre bøker. Spesielt likte jeg spenningsoppbyggingen, noe som gjorde at den ble ekstra nervepirrende å lese, og gjorde boka bedre i min mening. Beskjeden boka gav, likte jeg: selv om noe ser umulig ut, er det alltid håp.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Vera Gelabert Torp 9. februar 2024