Sterkt, brutalt og tankeprovoserende fra Sør-Korea

«Fanget i nettet» er et ekstraordinært drama, en politisk thriller om det anspente forholdet mellom Nord- og Sør-Korea.

Filmen er laget av Kim Ki-duk, en av verdens mest kjente koreanske filmskapere. Blant annet laget han «Spring, Summer, Fall, Winter … and Spring», en av de vakreste filmene jag vet om.  Under filmfestivalen i Venezia I 2012 vant Ki-duk Gull-løven for dramaet «Pieta». Regissørens navn er i så fall en god grunn til å se «Fanget i nettet». I tillegg byr filmen på fantastiske skuespillerprestasjoner.

 «Fanget i nettet" er alt annet enn balsam for sjelen, den er intens, sterk og brutal.

Hovedpersonen Nam Chul-woo er en fattig fisker som lever et enkelt, men lykkelig liv med sin kone og datter på Nordsiden av grenseelven. En dag får han motorstopp og båten drifter inn i Sør-Korea. Denne dagen kommer til å forandre hele livet hans. Beskyldt for spionasje ble Chul-woo arrestert og utsatt for brutale forhør av den sørkoreanske etterretningstjenesten.  Etter hvert som handlingen utfolder seg blir Chul-woo klar over at han befinner seg i et mareritt, midt i propagandakampen og paranoiaen mellom to koreanske stater. 

Visuelt imponerende scener bygger opp en urovekkende atmosfære av kafkask håpløshet, og menneskelig fortvilelse kommer godt frem.  

Filmen berørte hjertet mitt dypt og den kommer til å feste seg i minnet mitt i lang tid fremover.  En absolutt mer enn severdig film som anbefales sterkt.

Tagger:

Tipset av: Alicia Myrseth 29. mars 2019