Slam: dette er ikke en diktsamling

Hender det at du må lese setninger høyt for deg selv for å virkelig forstå hva du leser? Da vil du elske denne boka!

Slampoesi skal egentlig fremføres for et publikum, så når du leser denne boka må du selv være både poet og publikum. Dette er en sjanger hvor fremførelse med musikalitet og rytme er viktig, og og min første tanke var at dette ikke egner seg i bokform. Det er lett å tenke at dette kun skal oppleves live, på scenen i en litt mørk bar. Et sted hvor poeten bruker elementer fra både hiphop, rap, teater og stand-up, og hvor publikum kommer med umiddelbare reaksjoner underveis i fremførelsen.

Men så funker det i bokform også, hjemme alene hvor du kan lese høyt for deg selv. Bruke kropp, stemme og mimikk til å gi poesien ditt eget uttrykk. Kanskje det ikke blir sånn som forfatteren ville gjort det, men egen tolkning kan være vel så fin og sterk.

Når du har lest de 23 bidragene i boken høyt for deg selv kan jeg anbefale å ta turen innom en eller annen søkemotor å se om du finner en video hvor forfatteren selv fremfører det du nettopp har lest. Kanskje får du, som jeg, da en helt annen oppfatning av hva budskapet i enkelte av diktene egentlig er.

Boken finner du også på BookBites, bibliotekets egen app for lån av e-bøker og e-lydbøker, som kan lastes ned på mobil eller nettbrett. Da har du boka i lomma og kan enkelt gi en kollega eller en venn en slamopplevelse ved anledning!

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Anna Marie Jensen 31. mai 2024