Forfattere i samtale om bygda – oppgjør og tilhørighet

Se filmen med forfatterne Lars Svisdal og Svein Sæter i samtale med Synnøve Nes. Her får vi høre om hvordan bygda og forholdet til bygda blir behandlet i litteraturen, og hvilket forhold forfatterne selv har til bygda og livet der.

Filmen ble tatt opp på Festiviteten i Kristiansund en sommerdag i juni 2020.

Lars Svisdal (f. 1985) debuterte i 2018 med romanen Seg til inkjes på Gyldendal forlag, som han også fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for.

Svein Sæter (f. 1960) har skrevet mange sakprosabøker, ofte med historiske tema. Svein Sæter skriver også musikkspill og andre stykker for scenen.

Filmen er den tredje av i alt fire med litteratur og forfattere fra Møre og Romsdal som blir lansert utover høsten. Les mer om prosjektet og hva som kommer her.

Arrangør er Møre og Romsdal Fylkesbibliotek i samarbeid med flere bibliotek i fylket pg med støtte fra Nasjonalbiblioteket.

Filmen blir liggende ute til 27. oktober

Tipset av: Gro Sandvik Fegth 12. oktober 2020