Eleanor Oliphant har det helt fint

Eleanor, jeg er glad for å ha møtt deg!

«Eleanor Oliphant har det helt fint» av Gail Honeyman er en utrolig rørende og velskrevet roman. Til tross for tittelen har ikke Eleanor det helt fint, men hun kommer til å få det. Hun er en 30 år gammel dame, jobber som regnskapsfører, har ingen venner og strever med å oppfatte andres sosiale signaler. Hun anses som litt rar …  bare fordi hun ikke passer inn i allment aksepterte sosiale normer. Livet hennes er rutinemessig og veldig, veldig kjedelig. Ensformigheten i livet hennes ble avbrutt da hun og den nye IT-spesialisten, Raymond, hjelper en eldre mann som besvimte på fortauet. Denne hendelsen og litt skjebne tar Eleanor med på en emosjonell reise Men den blir ikke lett. Hemmeligheter og minner som har vært bortgjemt i mange år kan være vonde å huske. Ettersom handlingen skrider frem utforsker forfatteren temaer om det å være ensom, om å ha behov for nærhet, vennskap og kjærlighet.

Måten Honeyman fordyper seg i Eleanors gradvise transformasjon, fra kvinnen hun var i begynnelsen til den sterkere, forbedrede versjonen av seg selv, er både empatisk og realistisk. Det er nesten vanskelig å tro at dette er forfatterens debutroman.

Jeg liker godt hvordan Honeyman balanserer humor med dypere, alvorlige problemer. Det er så mange ord som kan brukes for å beskrive denne romanen: morsom, unik, hjertevarmende, hjerteskjærende, sjarmerende, håpefull, inspirerende og HELT uforglemmelig.

Sterkt anbefalt!!

Tagger:

Tipset av: Alicia Myrseth 28. juni 2024