"Agnes i senga"

"Jeg ville skrive en mørk feelgoodroman", sa Heidi Linde om “Agnes i senga" til Dagsavisen.

Hovedpersonen Agnes er 32 år og jobber som flyvertinne. Agnes har blitt dumpet av kjæresten William etter et 6 år langt forhold.  Hun er knust og har dyp kjærlighetssorg. Det eneste hun orker er å ligge i sengen hele dagen, grine, spise paralgin forte, pasta carbonara, og se på dårlig tv.

Agnes drukner seg selv i selvmedlidenhet og tror at det kanskje går an å dø av sorg. Hun fantaserer til og med om sin egen begravelse med gråtende frammøtte. Det komiske er at hun verken har mistet matlyst eller seksualdrift.

Boken er lettlest og delt i 37 korte kapitler som veksler mellom nåtid og fortid. Vi får tilbakeblikk på Agnes’ barndom, hennes arbeid som flyvertinne og ikke minst tiden med William. Etter hvert får vi bedre kjennskap til Agnes og forstår at i denne sorgprosessen står hun helt alene. Faren hennes er opptatt av andre damer, broren bryr seg ikke om henne og barndomsvenninnen Jorunn Helene er lite empatisk.

Livet begynner å se lysere ut når Agnes møter en ny mann, Samuel - som ligner på Ryan Gosling, og hvem lar seg ikke sjarmere av en mann som Ryan Gosling?

Denne boken handler ikke bare om kjærlighetssorg, den handler også om hvordan Agnes legger ting bak seg og går videre i livet.

"Agnes i senga" er en typisk «jenteroman».  Hovedpersonen befinner seg i en situasjon som mange damer kan kjenne igjen. Hvem har vel ikke vært gjennom kjærlighetssorg en gang? eller kanskje to? Det skal ikke være lett å finne den rette.

Dersom du likte humoren i "Bridget Jones's Diary" av Helen Fielding så vil du definitivt like denne boka av Heidi Linde.

En perfekt sommerbok som passer fint å lese på stranda dersom man ønsker seg lett underholdning som ikke er altfor krevende.

God lesning 👍

Tagger:

Tipset av: Alicia Myrseth 22. mai 2020