Foredrag om Moldeaksjonen og motstandsarbeid.

Ny bok om Rinnanbanden lanseres onsdag 5. oktober og tirsdag den 11.oktober kommer Aage G. Sivertsen til oss og forteller spesielt om hendelser i Molde og omegn.

Fest i Høgsets hytte
Aussendienststelle Molde ble åpnet tidlig i juni 1940 og fikk kontor i Apoteker Aas gate 14. I den lille byen var det et par år senere i ferd med å bygge seg opp en illegal avdeling. De var blitt rundt 30 personer. Ved juletider i 1941 fikk romsdalingene en liten advarsel på hva som kunne skje da hirdmedlemmer, med Oswald W. Lyngstad i spissen, fikk stengt alle kafeer fordi to damer hadde gått med nisselue.

Sommeren 1942 hadde Rinnan allerede god oversikt over motstandsarbeidet i Molde. Etter Ålesundsaksjonen i februar 1942, hadde flere Moldensere bestemt seg for å flykte til Sverige istedenfor England. I juni eller juli sendte Rinnan sin dyktige agent Ingvar Aalberg, til Molde. Litt senere kom Rinnan selv sammen med nestleder Ivar Grande. De innledet et kjærlighetsforhold til søstrene Kleve. Solveig og Johanne Kleve jobbet begge i motstandsbevegelsen.

Aage G. Sivertsen

Boken kan reserveres

 1. Rinnanbanden

  Av: Sivertsen, Aage Georg
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2022
  Finnes som: Bok

 1. Moldeaksjonen - foredrag av Aage G. Sivertsen

  Dato tirsdag 11 oktober 19:00 - 20:00
  Plass Molde bibliotek

  Ny bok om Rinnanbanden lanseres onsdag 5. oktober og tirsdag den 11.oktober kommer Aage G. Sivertsen til oss og forteller spesielt om hendelser i Molde.

Målgruppe:

Tagger:

14. september 2022