Kunstfilm: Scener fra et ekteskap

13 januar onsdag 2021
13.01.2021 til 13.01.2021.
Pris: Gratis billett

TV-filmen Scener fra et ekteskap er et drivende velspilt, tidvist intenst, intimt og ubehagelig involverende kammerdrama om et ekteskap som er i ferd med å gå i oppløsning.

Hudløst skildrer Bergman hvordan to mennesker som står hverandre nær, ikke lenger klarer å kommunisere med hverandre. I filmen, som opprinnelig var en tv-serie, går Bergman under huden på et borgerlig forhold som på overflaten synes harmonisk og lykkelig, men der manglende kommunikasjon og følelsesmessige motsetninger ligger under.

«Jeg har følt en slags hengivenhet for disse menneskene, mens jeg var opptatt av dem», har Bergman uttalt. «De er blitt ganske selvmotsigende: av og til ganske barnslige, av og til ganske voksne. De kommer med en masse tøv, men iblant sier de noe forstandig. De er glade, egoistiske, dumme, snille, kloke, selvoppofrende, hengivne, sinte, uutholdelige og elskverdige. Alt i en eneste røre.» Ekteparet spilles av Liv Ullmann og Erland Josephson, som imponerer med et ekstremt konsentrert nærvær på lerretet.

Møre og Romsdal Kunstsenter og Molde bibliotek arrangerer Kunstfilm: Scener fra et ekteskap i forbindelse Teatret Vårt sin oppsetning av Scener fra et ekteskap.

NB! Arrangementet er gratis men du må melde deg på for å få billett. Det er maks 20 publikumsplasser på Kunstfilm.