Filmvisning: A Human Position (2022) med regissørsamtale

Arrangement

Arrangementet har allerede vært

31 mai tirsdag 2022
31 mai tirsdag 2022
31.05.2022 til 31.05.2022.
Plass Molde bibliotek
Informasjon:

Gratis

- Ka syns du e det beste med Norge? - Helt seriøst? Tja… Fjell? A-ha?

Med A Human Position har Anders Emblem laget en varm, smått melankolsk og kunstnerisk særegen film om det moderne Norge – sett fra Ålesund. Få med deg den eneste visningen i Molde, helt gratis! Etter filmen leder Hanne Ulla fra Møre og Romsdal Kunstsenter en samtale med regissøren.

A Human Position ble laget sommeren 2020, på omtrent nullbudsjett. I januar 2022 ble den valgt ut til å åpne filmfestivalen i Tromsø og nå er den tatt ut til prestisjetunge festivaler i Europa og Asia.
Filmen følger den unge Ålesundsjenta Asta, som jobber som journalist i Sunnmørsposten og som bor med møbelsnekkeren Live, som spesialiserer seg på å reparere gamle stoler. Mellom rutineoppdrag om trafikkulykker og cruise-turisme utfordres Astas syn på verden og livet når hun får nyss om en sak om en forvunnet asylsøker. Mer enn et sosialt drama er A Human Position en filmatisk utforskning av empati – der det observante, det tilstedeværende og undrende blir understreket med Anders Emblems unike filmatiske språk som ble beskrevet som «Murakami-esque» av Peter Bradshaw i The Guardian.

«En av årets mest særegne norske kinofilmer» – Aksel Kielland, Morgenbladet

Visningen presenteres av Møre og Romsdal Kunstsenter i samarbeid med filmselskapet Jack, Teatret vårt og Molde bibliotek.

Førstemann til mølla for plass!

Anders Emblem (f. 1985) er fra Ålesund. Han er utdannet filmviter, har reist jorda rundt og jobbet som sosialarbeider. A Human Position er hans andre spillefilm etter debuten Skynd deg sakte (2018).

Tagger: