Molde bibliotek starter opp med Lytt LITT også på dagtid

Har du lyst til å være med på en litterær, personlig og sosial opplevelse? Lytt LITT er et tilbud fra Moldebiblioteket med mål om å undre seg over litteratur i fellesskap. Nå utvider Molde bibliotek tilbudet, så flere kan ha muligheten til å delta.

Tilbudet er basert på Shared Reading-metoden, også kalt samlesing. Det er en lesemetode som går ut på at en leseleder leser høyt i en gruppe og leder en samtale rundt teksten. Samlesing handler om gleden ved å lese og å dele opplevelsen med andre. Lytt LITT er en flott mulighet for et litterært pusterom i hverdagen, hvor du kan få oppleve ro og tilstedeværelse i tekst og samtale.

Leselederen har valgt ut og forberedt teksten på forhånd, og for deltakerne skal valget av tekst være en overraskelse. Lytt LITT fungerer derfor som en lesesirkel hvor du kan stille uforberedt. Som deltaker kan du være aktivt med i samtalen rundt teksten, eller bare lytte.

Lytt LITT er en veldig spesiell måte å oppleve litteraturen på. Mange av oss har gode minner om å bli lest høyt for som barn, og muligheten til å oppleve det sammen med andre er veldig fint. Dessuten er det en fantastisk åpning for samtaler om litteratur på en annen måte enn mange kanskje er vant til, sier Åsne Mellin-Olsen som er bibliotekar ved Molde bibliotek.

Mellin-Olsen legger til at det ikke handler om å analysere seg frem til «riktig» lesning av teksten, men at fokuset er på å oppleve og dele opplevelsen med andre: På den måten kan man i fellesskap oppdage teksten på en ny måte.

Målet med samtalen er å undre seg over litteratur i fellesskap. Deltakernes unike perspektiver hjelper alle til å få en utvidet leseopplevelse, der en blir klokere på seg selv og andre.

Mellin-Olsen forteller at Molde- og Nesset bibliotek har arrangert Lytt LITT siden 2020, og at de i den tiden har sammen med deltakerne hatt det morsomt, trist, spennende og filosofisk.

Hun forteller også at tilbudet gir deltakerne leseopplevelser utenom det vanlige og at de derfor ønsker å utvide tilbudet: —Jeg har fått tilbakemelding flere ganger om at det er så fint å lese dikt, for det er jo noe mange ikke gjør til vanlig. Da tror jeg at det er veldig bra å ha et tilbud hvor man ikke trenger å forberede seg. Det eneste deltakerne trenger å gjøre er å komme og oppleve litteraturen. Derfor har vi lyst til å utvide tilbudet på avdeling Molde, så flere kan få oppleve dette.

Molde bibliotek fortsetter med tilbudet mandag kl. 19.00-20.30 én gang i måneden, men starter opp med tilbud også mandag kl. 11.30-13.00 én gang i måneden.

Tilbudet er gratis og helt uforpliktende. Hjertelig velkommen!

Målgruppe:

Tagger:

2. januar 2024