Mirakel

"Mitt navn er August. Jeg vil ikke beskrive hvordan jeg ser ut. Uansett hva du tenker, er det sannsynligvis verre.”

Det er 10 år gamle August som er hovedpersonen I boka “Mirakel”. Han ble født med en misdannelse i ansiktet som et resultat av en ekstrem sjelden genfeil. Selv om legene gjorde sitt beste for å gjøre ansiktet hans mer “normalt”, vekker utseendet hans som oftest voldsomme reaksjoner.

Innvendig er August en helt vanlig gutt som elsker Star Wars, drømmer om tur til månen, har sans for humor og i likhet med alle andre lengter etter selskap og ekte venner. Følelsen av å ikke passe inn i de vanlige rammene hindrer han i å få en god og lykkelig barndom, til tross for all kjærligheten og støtten fra familie.

I en verden styrt av skjønnhetsidealer er det vanskelig for den lille gutten å få sitt første vennskap, eller til og med delta i det sosiale livet på skolen. Som forventet får han oppleve skolen på godt og vondt.

«Man kan bare se riktig med hjertet. Det vesentligste er usynlig for øyet.» Sitatet fra «Den lille prinsen» av Saint-Exupéry gjenspeiler absolutt bokens vakre budskap.

Ingen andre romaner om sykdommer som jeg har lest, behandlet følelsene til et barn så alvorlig som “Mirakel”. Historien om August berørte hjertet mitt så dypt at jeg aldri kommer til å glemme den.

En ekte følelsesbok som fortjener å bli lest av voksne og barn.

 

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Alicia Myrseth 20. november 2020