Min søsters ansikt

Illustrert novelle av Kjell Askildsen

Onsdag 22. juli 2020, kl. 19:00 til kl. 19:30

Sal: Digitalt

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Novellen «Min søsters ansikt» står i Kjell Askildsens samling Hundene i Tessaloniki, som ble utgitt i 1996. Da Askildsen i 2011 ble spurt av Litteraturhuset om å velge ut en tekst som kunne egne seg for illustrasjon, valgte han blant annet ut denne. En novelle om to voksne søsken, med en sterk, rar relasjon. En dag sender søsteren sin mann til storebroren for å be ham om å komme på besøk. Og hva mener hun egentlig med å si at han likner på faren?

Den norske billedkunstneren Shwan Dler Qaradaki sto for tegningene, og Qaradakis visuelle tolkning ble den gangen vist på arrangement sammen med en lesning av teksten. Nå henter vi fram novellen og tegningene på nytt, og gleder oss til et gjensyn med «Min søsters ansikt» i denne visuelle opplesningsstunden. Novellen leses i sin helhet av Nationaltheatrets skuespiller Ole Johan Skjelbred.

Kjell Askildsen er ellers aktuell i forbindelse med at novellene hans nå utkommer i den legendariske serien Penguin Modern Classics. Det er bare fire skandinaviske forfattere som har blitt hedret på denne måten tidligere, og Askildsen plasseres da i celebert selskap med Karen Blixen, Tove Ditlevsen, Thomas Tranströmer og Tarjei Vesaas.

 1. Hundene i Tessaloniki

  Undertittel: noveller
  Av: Askildsen, Kjell
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 1996
  Finnes som: Bok
 2. Hundene i Tessaloniki

  Undertittel: noveller
  Av: Askildsen, Kjell
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2004
  Finnes som: Lydbok på CD

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Gro Sandvik Fegth 13. juli 2020