Lille ekorn

Boka kan se forsvinnende liten ut, men den tar for seg et stort, viktig og dessverre alltid aktuelt tema. For temaet forhold mellom trener og spiller, blir dessverre aldri utdatert.

Linn T. Sunne har gitt ut både barnebøker, ungdomsbøker og faktabøker, men den som har gjort størst inntrykk av de jeg har lest er uten tvil Lille ekorn. Denne lille ungdomsboka ble utgitt i 2012.

Vi møter fjorten år gamle Aurora. Aurora er flink på skolen, flink på håndballbanen, og i motsetning til de fleste venninnene sine, ikke så opptatt av festing og gutter. Håndballtrener Gaute kommer med nyheten om at noen på laget muligens kan bli valgt ut på kretslaget. Det nevnes ingen navn, men Aurora vet at hun er god nok. Og det vet Gaute også, noe han meddeler i en melding. Aurora synes det er litt rart, men tenker ikke videre over det. Når hun kort tid etter tråkker over på trening og må bli henta, venter han sammen med henne så hun ikke skal være alene. Her vekkes følelser til live. Følelser hun ikke har kjent på før, for guttene på hennes alder er jo bare så umodne! 

Vi får følge Aurora mens forholdet til Gaute utvikler seg. Aurora er fortellerstemmen gjennom hele boka, og det gir beskrivelsene av følelseskarusellen hun er på, troverdighet. 

Boka er kanskje åtte år gammel, men temaet er ikke utdatert for det. Kommunikasjonsmåtene og verktøyene endrer seg kanskje, men innholdet vil være det samme.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Jorunn Fjøren 8. mai 2020