Les om katter, få retorikk på kjøpet !

Sliter du med å få viljen din? Les «Kunsten å overtale en katt» av Yay Heinrichs. En perfekt blanding av humor og nybegynnerguide til retorikk.

Alle katteeiere vet at det er svært vanskelig å overtale en katt.  Har du ikke lært kattespråket, kan du ende med å bli dressert av katten. Katter er mestere i overtalelsens kunst, ifølge Heinrichs. Forfatteren synes at hvis du lærer deg katteovertalelsesteknikker, klarer du å overtale hvem som helst, og selv det mest vanskelige mennesket.  

Boken er basert på en lang studie av retorikk og daglige observasjoner av katteatferd.  Relativt korte kapitler, men likevel innholdsrike, tar for seg retorikkens grunnleggende faktorer og teknikker. 

Dette er en virkelig øyeåpner av en bok. Visste du at krangel ikke er konkurranse med en vinner og en taper? Målet er nemlig å komme opp med en vinn-vinn-situasjon der begge sider føler at de har vunnet noe og bevart selvrespekten.  

Hvert kapittel begynner med et katte-relatert sitat, noe som gjør teksten morsom og livlig. Her er min favoritt “Da Roma brant, forventet fortsatt keiserens katter å bli matet i tide." (Seanan McGuire). Herlig kattelogikk. 

I tillegg er boken illustrert med sjarmerende og artige kattetegninger.  Jeg smilte gjennom hele boken, og – ja, jeg lærte en ting eller to.  

Leter du etter en lettlest og underholdende lesing om bedre kommunikasjonsevner, bruk labbene dine, og lån boken på biblioteket.