Jakten på Vlad Tepes

Historie, biblioteker, antikke bøker, Romania, Dracula og ikke minst mystiske hendelser. Hva mer kan en fan av thrillersjangeren ønske seg? Og når man leser til kl. 04 om natten så er det antagelig den beste anbefaling.

Hemmelighetene som er skjult i biblioteker, arkiver og klostre, fra Istanbul til Sør-Frankrike, fører Helen inn i selve sentrum av ufattelig ondskap skjult i historiens mørke. Etter hvert utfolder handlingen seg, og sannheten om Vlad Tepes’ grusomheter kommer fram i lyset. En sannhet om hennes foreldre avsløres. En veldig mørk sannhet .... 

«Historikeren» er en fascinerende historie med et fargerikt persongalleri. Kostova har et vakkert språk og måten hun skriver på trollbinder fra første til siste side.  

Det første man legger merke til er at handlingen hopper fram og tilbake i tiden og fra en karakters opplevelse til en annen supplert med en hyppig bruk av brev. På en intrikat måte henger alt sammen og er langt fra kaos. Det andre er at et fiktivt plott blandes med en svært detaljert og presis presentasjon av historiske fakta for å autentisere forfatterens ide. Dette gjør at det er vanskelig å skille historiske fakta fra ren fantasi. Plottet virker så sant at bare sunn fornuft forhindrer leseren fra å tro på det. 

Jeg anbefaler "Historikeren" til alle som elsker hemmeligheter fra fortiden, vampyrer, gamle biblioteker ... Det finnes ikke en mer spennende forbindelse - en roman om vampyrer og en verden av bøker ... Hvem ville forvente at den mest forferdelige vampyren i historien ville ha samme svakhet for bøker som for blod?  

Ikke la deg avskrekke fordi den er tykk. Det er over 600 sider med fortellermagi.

Tagger:

Tipset av: Alicia Myrseth 28. januar 2019