It

Mørk og velskrevet om skrekken i barndommen - og det skumle med å bli voksen.

It

Av: King, Stephen
Språk: Engelsk
Publiseringsår: 2017
Lån meg!

Boken med det nesten ubetydelige navnet "It" begynner med en liten gutt, som leker med en båt i regnet. Men det er noe galt, noe fortellerstemmen gjør leseren klar over fra første stund. Spenningen bygger seg opp med små, mørke hint om at dette ikke kommer til å gå bra. Og denne stemningen blir værende gjennom hele boken. For det går ikke bra for lille George Denbrough, eller de andre barna i Derry. Det er noe som jakter på dem!

Handlingen i "It" er tredelt. Leseren får høre historien om en traumatisk barndom i en amerikansk småby, parallelt med historien om hva som skjer når disse barna må komme tilbake som voksne, for å konfrontere det som skjedde, som de ikke lenger husker. Og innimellom kommer historien om Derry, der det har vært noe veldig, veldig galt, veldig, veldig lenge.

"It" passer for de som liker mørke, ubehagelige bøker. Boken passer både for de som liker psykologisk og overnaturlig skrekk, for ikke å snakke om de som liker begge deler. Stephen King er en veldig god forfatter, som skriver godt om helt grusomme ting.

Men en advarsel: Dette er en bok som tar opp rasisme, antisemittisme, homofobi, barnemishandling og andre mørke emner, og dette beskrives detaljert og brutalt. Dette er ikke en bok som passer for alle.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Åsne Mellin-Olsen 29. september 2023