Habituell abort

Knallsterk og brutalt ærlig diktdebut.

Sunnmøringen Stine Fuglaas Bonsaksen har skrevet en opprivende og vakker diktbok, ved navn "Habituell abort". Hva den handler om kan man jo lett tenke seg til, men den handler om så mye mer i tillegg til dette tunge temaet. For å belyse prosessen med å prøve igjen og igjen å bli gravid, for gang på gang å mislykkes, har Bonsaksen brukt mange egne opplevelser - oppvekst, søskenkjærlighet, studietid, forelskelse, forhold til egen kropp gjennom livet og mye mer. Dette gjør at til tross for at man ikke nødvendigvis har gått gjennom det samme som forfatteren i forhold til ufrivillig barnløshet, så er det mye man kan kjenne seg igjen i likevel.

Jeg tok meg selv i å tenke at denne forfatteren er generelt veldig god til å ordlegge seg, finne de riktige ordene som treffer leseren, og at hun derfor kunne skrevet en diktsamling om nær sagt hvilket tema som helst.

Dette er en diktbok man leser i ett jafs, det er da man får best utbytte av den. Det fortelles en historie som holder tråden godt på bare 75 sider. Slik sett er dette også en fin inngang til å lese dikt selv om man kanskje vanligvis ikke velger den sjangeren. 

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Gro Eriksen 20. mai 2022