Høyt – en reise i Himalaya : Snikkikk med Erika Fatland

Totalt åtte måneder brukte Erika Fatland på sin reise gjennom fjellområdet Himalaya, og nå i oktober kommer boka Høyt – En reise i Himalaya.

Onsdag 8. juli 2020, kl. 19:30 til kl. 19:50

Sal: Digitalt

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Lenke til videoen kommer.

Fjellkjeden bukter seg gjennom fem land og er kanskje mest kjent for at Mount Everest utgjør den høyeste fjelltoppen. Himalaya er en region der hinduisme, buddhisme, islam og forskjellige sjamanreligioner lever side om side. Et område som preges av eldgammel kultur, men også av flere av vår samtids mest eksplosive konflikter. Hva er konfliktenes historiske røtter? Og hvem er menneskene som bor i disse fjellene?

Litteraturhuset tilbyr nå en eksklusiv førpremiere. Bli med når Erika Flatland både leser høyt fra sin kommende utgivelse og forteller og viser bilder fra sin reportasjereise til et av verdens høyest beliggende og vanskeligst tilgjengelige områder.

Tidligere har Erika Fatland bl.a. skrevet om Beslan (Englebyen, 2011), Stan-statene (Sovjetistan, 2014) og reist hele den lange turen langs Russlands grenser som hun skildrer i Grensen (2017). Englebyen ble Brageprisnominert, og hennes særegne forfatterskap har blitt oversatt til over tjue språk

Titler for voksne av Erika Fatland

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Gro Eriksen 6. juli 2020