Gorm er en snill orm

En snill orm? Er det mulig? Å jada. For Gorm spiser nemlig ikke mus, men boksmat. Og han lever for å hjelpe andre, enten det er å mate katten til naboen eller dyrene som kommer inn på apoteket der han jobber.

Men boksmat er dyrt, og det er veldig vanskelig å være snill orm når matskapet er tomt og sulten gnager. Men Gorm har en plan: Han bare kniper øynene igjen og prøver å la være å tenke på hvor sulten han er eller hvor fristende den musa er. Eller så finner han på noe gøy så han rent glemmer hvor sulten han er! Det hjelper... Tilsynelatende.

Historien om den snille ormen Gorm er veldig morsom og noe av det morsomste er når barna skjønner hvorfor Gorm plutselig ikke føler sulten lenger. Noe av det jeg liker med denne boka er at den fungerer fint selv om barna ikke skjønner tegninga.

Camilla Kuhn debuterte som billedbokforfatter og -illustratør i 2007 med Hvordan Greger Grinebiter havnet i bitter duell og alt nesten ble helt rosa, men det var først da hun ga ut Gorm er en snill orm at jeg fikk øynene opp for bøkene hennes. Jeg er spesielt glad i illustrasjonene, som har mange lag i seg og gir masse til både barn og voksne.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Jorunn Fjøren 13. september 2019