FAQ - ofte stilte spørsmål til Moldebiblioteket

I denne perioden vi har midlertidig stengt er det en del ting lånerne våre lurer på. Vi har samlet noen av spørsmålene vi har fått de siste to ukene.

- Kan jeg levere tilbake bøker?

Midsund: Ja, det kan du. Innleveringskassa står ved siden av Heimeindustrien på Midsund senter. Men du kan også bare beholde det du har lånt til vi åpner igjen, for vi sender ikke purringer denne perioden.

Molde: Ja, det kan du, i luka på forsiden av Plassen, midt på det store vinduet. Men du kan også bare beholde bøkene til vi åpner igjen, da vi ikke sender purringer denne perioden.

Nesset: Nei, dessverre. Vi har ikke innleveringsluke ute, og kommunehuset er stengt for publikum.

- Når åpner dere igjen?

Det vet vi ikke. Vi forholder oss til myndighetenes anbefalinger. I første omgang er det altså stengt til over påske, så får vi se hva som blir anbefalt videre. Følg med på Facebook/nettside.

- Tar dere telefonen?

Midsund: Ja, på mandag kl 9 - 14.30 og onsdag kl. 15 - 18, nummeret er 941 46 868. Du kan også sende epost til midsund.bibliotek@molde.kommune.no

Molde: Ja, vi gjør det på dagtid, nummeret er 71 11 15 50. Får du ikke svar med en gang, send oss mail på biblioteket@molde.kommune.no

Nesset: Det varierer hvilke dager det er noen tilstede på biblioteket, men prøv gjerne å ringe
71 23 11 96. Men det aller tryggeste er å sende oss en epost på    nesset.bibliotek@molde.kommune.no eller søke oss opp på Facebook og sende en melding der.

- Må jeg fornye lån?

Nei, som nevnt sender vi ikke purringer nå, og vi fornyer i vårt system jevnlig så ikke tenk på det. Dette gjelder også fjernlån.

- Kan jeg reservere bøker?

Ja, enn så lenge har vi satt åpen muligheten for å reservere vårt materiale.

- Kan jeg bestille fjernlån?

Nei, det kan du ikke, da  de aller fleste bibliotek i landet holder stengt nå. Fjernlånstransporten er også midlertidig stoppet.

Spørsmål om e-bøker

- Kan jeg låne e-bøker og hvordan?

Ja, last ned appen eBokBib og logg deg inn med lånenummer og pinkode. Har du ikke pinkode? Kontakt ditt hjembibliotek. Kontaktinfo til alle tre bibliotek finner du nederst på siden.

- Skulle ikke eBokBib slutte å virke snart? Hva skal jeg bruke i stedet?

Sluttdatoen for eBokBib har blitt utsatt flere ganger, derfor har det kommet litt forskjellige beskjeder underveis. Vi kommer tilbake til hvilken app som kommer i stedet, når Fylkesbiblioteket gir oss beskjed. Foreløpig har de sagt vi skal bruke eBokBib ut april 2020.

- Jeg finner ikke det jeg vil ha i eBokBib, og har hørt om andre løsninger som Allbok og Bookbites. Har disse mer å velge i?

Ulike bibliotek bruker ulike apper, men utvalget vil være det samme for deg uansett hvilken app du bruker. Hvis ditt nasjonale lånekort er brukt hos flere bibliotek, vil du få tilgang til også disse bibliotekenes digitale medier.

- Jeg bruker vanligvis bare Moldebiblioteket. Kan jeg likevel prøve Allbok eller Bookbites?

Moldebiblioteket bruker appene Allbok og eBokBib for telefon og nettbrett. Allbok krever nasjonalt lånekort. Hvis du vil prøve Bookbites må du ha et nasjonalt lånekort som er brukt ved et bibliotek der de har Bookbites.

- Jeg har laget en bruker på Allbok, men får ikke lånt bøker i nettleserversjonen. Er ikke nasjonalt lånekort nok?

Nasjonalt lånekort gir deg tilgang til å bruke appen, men Allbok Web er kun tilgjengelig hvis du har brukt lånekortet ditt på et bibliotek som har valgt Allbok som sin faste løsning.

27. mars 2020