Et glemt stykke av vår historie

I denne fagboka presenteres man på en lettfattelig og underholdende måte for et grusomt, men også meget interessant emne - nemlig de spedalske i Norge.

Bjørn Godøy har her gått grundig inn i et lite belyst tema. Lepraen, eller spedalskheten som man også har kalt det, herjet langs kystdistriktene i Norge på 1800-tallet. Boka "Ti tusen skygger" dekker både personlige historier, mer eller mindre vitenskapelige oppdagelser og gir et godt bilde av både samfunnet generelt samt fremveksten av legestanden spesielt. Man kan undres over hvor lite man egentlig visste, men også over hvor raskt fremskritt skjedde på den medisinske fronten. Noen av teoriene man støter på i boka er utrolig nok ganske fornøyelige innimellom de tragiske skjebnene som beskrives. En ekstra bonus er at det fortelles en del fra pleiestiftelsen som lå på Reknes her i Molde også.

Dette er en bok som kan interessere hvem som helst - jeg tok den bare tilfeldigvis med meg da jeg skulle rydde på plass bøker i fagavdelingen. Det er mange skjulte skatter blant fagbøkene, dette er helt klart en av dem.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Gro Eriksen 5. juni 2019