En kule i hjertet

«En kule i hjertet»- en sær, mørk thriller med filosofisk dybde, fortalt med en stor dose svart humor.

Un-su Kim ble født i 1972 i Busan. Han har vunnet romanprisen Munhakdongne, Koreas mest prestisjefylte litterære pris. «En kule i hjertet» er Kims første bok på norsk. Den fikk kritikerne til å sammenligne forfatteren med Henning Mankel. For meg som er over middels interessert i koreansk kultur, var det viktig å få med meg denne thrilleren.

Hovedpersonen, Reseng, er leiemorder. Han jobber for Gamle Vaskebjørn som driver tilsynelatende et gammelt bibliotek som egentlig er et hovedkvarter for leiemordere. 

En mulig drapsmann bryter seg inn i Resengs leilighet, tar av seg skoene foran inngangen, leker med kattene hans, brygger kaffe og vasker kruset. Det er akkurat da går det opp for Reseng at nå er det han som er byttet. Snart befinner han seg midt i en kamp på liv og død …

Denne krimboken er helt annerledes enn noe annet jeg noen gang har lest. Biblioteket som ikke minner om bibliotek man er vant til, en sjarmerende leiemorder du sympatiserer med og en skjeløyd bibliotekar som kan overraske selv den mest profesjonelle drapsmann.

Som en liten kuriositet kan det nevnes nav til Rosengs to katter: «Bokstøtte» og «Lampe» 😊

Boken anbefales på det sterkeste for deg som ønsker å dykke inn i Seuls mørke underverden og som leter etter noe ukonvensjonelt og færre klisjeer i krimsjangeren.

GOD LESNING!

Tagger:

Tipset av: Alicia Myrseth 15. oktober 2021