En får væra som en er

Med Bjørn Hatterud og Frida Ånnevik

Onsdag 24. juni 2020, kl. 19:30 til kl. 20:15

Sal: Digitalt

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Hvordan formes vi av stedet vi kommer fra? Hvordan er det å vokse opp på et lite sted når man er «ænsles», og er det vanskeligere å være seg selv på småsteder?

I den ferske boka Mjøsa rundt med mor skriver Bjørn Hatterud om å ønske seg vekk fra hjembygda, fra mobbing og utenforskap. Men da han kom til byen, ventet nye utfordringer knytta til klassetilhørighet og sosiale koder, og han oppdaget at bygda fremdeles var i ham.

Den samme ambivalensen finnes i sangene til Frida Ånnevik, som også har utforsket røtter, identitet og skeivhet i musikken sin. «Det du sjøl er, kan du itte flyge fra», synger hun i sangen «Flyge fra» – som et ekko til Ole Ivars-sitatet i tittelen på dette arrangementet.

Bjørn Hatterud (fra Veldre nord for Brumunddal) er kulturskribent, kunstkritiker, kurator, musiker og forfatter av sakprosaboka Mot normalt. Frida Ånnevik (fra Ridabu utenfor Hamar) er artist og låtskriver og har gitt ut en rekke album, nå sist «Andre sanger» i fjor, som ble belønnet med en Spellemannspris. Nå møtes de til samtale om tilhørighet, annerledeshet og kunstnerisk bearbeidelse av erfaringen – og kanskje litt om Prøysen.

Samtalen ledes av forfatter Amalie Kasin Lerstang (fra Notodden), som blant annet har skrevet diktsamlingen Vårs om sin egen hjemby.

Lenke til videoen kommer.

Bøker/musikk av deltagerne

  1. Vårs

    Av: Lerstang, Amalie Kasin
  2. Europa

    Av: Lerstang, Amalie Kasin

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Gro Eriksen 18. juni 2020