En annerledes krimhelt

Bøkene om Jana Berzelius er noe du som er krimfantast ikke bør gå glipp av! Svenske Emelie Schepp har klart å dikte frem en spennende og annerledes hovedperson.

Jana Berzelius er utad en meget vellykket kvinne, alltid perfekt antrukket, statsadvokat, og litt vanskelig å komme inn på... Dette er det en meget god grunn til. I første bok "Merket for livet" får vi den opprivende historien om barndommen hennes og hvordan hun kom fra Chile til Sverige. Her følger vi Janas oppdagelse av sitt egentlige jeg. Reisen fra å ikke huske noe av barndommen til innsikten om hvem og ikke minst hva hun egentlig er, er bemerkelsesverdig lesing. Sannheten om fortiden hennes er noe hun forsøker å skjule for omverdenen for enhver pris.

Den første boka ga meg frysninger langs ryggen ved flere anledninger. Det har kommet ut sju bøker i serien til nå. Og jeg håper noen har vett til å prøve å lage en god filmatisering av dette - for her utspiller det seg noen actionsekvenser og spenning som ville verdt skjermen verdig også. Inntil det eventuelt skjer kan du jo lage dine egne bilder i hodet og lese bøkene!

Bøkene om Jana Berzelius

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Gro Eriksen 16. september 2022