Den Vesle Vampyren

Sjarmerende barnebok om vennskap med mørkets skapninger

Har du noen gang lest en bok som virkelig endret hva slags bøker du leste etterpå? Kanskje en barnebok som ble åpningen for en livslang kjærlighet til en sjanger, eller et tema eller en forfatter? Den vesle vampyren var min introduksjon til vampyrenes verden, og der har jeg blitt siden.

Boken handler om Anton, som liker skumle fortellinger, særlig om vampyrer. En kveld han er alene hjemme, så banker det på vinduet hans. Det er Rydiger von Schlotterstein, en vampyrgutt som også elsker skumle fortellinger. Videre handler boken om hvordan et usannsynlig vennskap utvikler seg, fordi to veldig forskjellige personer finner noe de har til felles. Selvfølgelig kommer det vanskeligheter, men boken viser hvordan godvilje og samarbeid kan løse de fleste problemer. Det er en varm fortelling, som viser ulike og kompliserte sider ved vennskap på en måte barn kan forstå. Anton og Rydiger er ikke alltid enige, og av og til er det vanskelig, men de klarer alltid å finne en løsning. Denne tematikken fortsetter også i resten av serien om de to vennene. Illustrasjonene har en enkel og ren strek, og passer godt til handlingen.

Selv om det definitivt er en barnebok, så synes jeg også at den er en god leseopplevelse som voksen. Både voksne og barn kan oppleve spenningen ved og ønsket om å ha kontakt med en annen, magisk verden!

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Åsne Mellin-Olsen 15. januar 2021