Den tredje søsteren

Denne boka grep meg fra første sekund. Den er grusom, tankevekkende og troverdig, det er helt tydelig at forfatteren har god kunnskap om tematikken i boka.

Vi blir tatt med inn i et lukket miljø og blir med til bortgjemte landsbyer i Pakistan. Vi blir kjent med mennesker som utad fremstår som frittenkende og moderne, men som i bunnen er meget tradisjonelle. Dette er rammen rundt to bestialske drap. To søstre, Samira og Nazma, blir funnet drept, nærmest slaktet, i storfamiliens leilighet.

Gjemt og i live finner politiet også den tredje søsteren, Nadia, i leiligheten. Har hun sett hvem som utførte drapene? Før politiet får svar på dette, forsvinner hun. Nazmas kollega, journalisten Mikkel, blir den som dykker ned i spørsmålene om hva som har skjedd. Hans journalistiske etterforskning fører ham inn i lukkede miljøer i Oslo og etter hvert til bortgjemte landsbyer i Pakistan.

Bjøranger er politiadvokat i Kripos, og det kan man merke på fagkunnskapen han utviser i boka. Han hadde tidligere utgitt 3 fagbøker, to om tvangsekteskap og en om islamsk rett. Den tredje søsteren var hans første skjønnlitterære roman. Bøkene Barcode fra 2017 og Business fra 2019, med politietterforsker Charlie Robertsen i hovedrollen, bærer også preg av god og grundig bakgrunnskunnskap.

Disse bøkene kan du også låne, og lese, digitalt på eBokBib 

Flere bøker av forfatteren

 1. Barcode

  Undertittel: kriminalroman
  Av: Bjøranger, Terje
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2017
  Finnes som: Bok
 2. Business

  Undertittel: kriminalroman
  Av: Bjøranger, Terje
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2019
  Finnes som: Bok