Den lille prinsen

En perfekt bok til unge voksne som leter etter sin plass i verden.

Den lille Prinsen skrevet av Antoine de Saint-Exupery i 1943 regnes som et mesterverk i verdenslitteratur. Det er en vakker historie, med fine illustrasjoner og et fantastisk budskap.

 Hvis du skulle forklare menneskets natur til barn? Hvordan ville du gjort det?

Ville du åpne wikipedia, en lærebok? Eller bare lese høyt for barn en historie og da er «Den lille prinsen en perfekt fortelling til dette. En tilsynelatende enkel barnebok, som også er en vakker filosofisk fabel, full av verdifulle tanker og som kan lære voksne mye gjennom sin visdom.

Historien handler om en flyger og en gutt fra en fjern liten planet. De er begge strandet i Sahara ørkenen. Mens de ser etter veien å reise tilbake til det stedet de kom fra, deler de med hverandre det de har lært om livet. De snakker om meningen med livet, om kjærlighet, vennskap, ansvar for en annen person, ensomhet og savn.

Verden oppfattet fra et barns perspektiv tvinger oss til å reflektere over vårt eget liv. Det er mange lærdommer å hente i boka. En av dem er:

  “En kan bare se riktig med hjertet. Det vesentlige er usynlig for øyet.”

 Det er helt utrolig hvordan de to korte setningen klarer å berøre så mange sider ved meg.

 Historien gjorde et enormt inntrykk på meg, den ga meg forståelse og håp i vanskelige øyeblikk. Det er ikke en bok som man bare legger fra seg og glemmer. 

God lesning.

 

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Alicia Myrseth 26. april 2024