Den ene pluss en

Hvem elsker ikke en nerdete millionær og en familie i nød?​

Jess Thomas er alenemor til Tanzie, en datter på 10 år og Nicky, eksmannens tenåringssønn. Hun sjonglerer to jobber for å få endene til å møtes og betale alle regningene. 

Tanzie er begavet i matematikk og blir tilbudt en plass på en god privatskole. Dessverre dekker ikke stipendet hun blir tilbudt alt og Jess bestemmer seg for å melde datteren på en matte-olympiade hvor det er pengepremier. Problemet er bare å komme seg til Skottland hvor olympiaden arrangeres. Første gang kommer de ikke langt før de må gi seg, men så får de uventet hjelp fra en av kundene som Jess vasker hos. Den kjekke, men akk så arrogante Ed Nicholls tilbyr å kjøre dem. Jess kan ikke si nei til «ridderen i skinnende rustning» som dukker opp i nødens stund.

Kan du forestille deg å kjøre i en bil med reisesyk datter, tilbaketrukket stesønn som bruker øyesminke og har punk-hårklipp, en diger stinkende bikkje og en mann du knapt kjenner? Hvordan ville det vært? Fra sør i Storbritannia til Skottland, unngå alle motorveier og ikke overskride en fartsgrense på 40 miles i timen. Det hele høres jo ut som en oppskrift på katastrofe. Men det som viser seg faktisk å være et vendepunkt for Jess og Ed …

Chick-litteratur full av klisjeer og forutsigbarhet er vel sjangeren jeg leser minst av og jeg innrømmer jeg ble positivt overrasket over boka da jeg la den fra meg. Den handler naturligvis om å finne kjærligheten når du minst venter det. Men den handler også om å være aleneforelder, familiebånd, mobbing, barn som ikke passer i A4-formatet og om å tørre å gå ut av sin komfortsone. 

En herlig feelgood - roman med dybde, fylt av latter og tårer med karakterer som berører sjelen. Og med hjertevarmende budskap at gode ting skjer med gode mennesker.   

God moro!                                                    

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Alicia Myrseth 3. november 2023