De tre bukkene Bruse

Eventyret om De tre bukkene Bruse er gammelt, men denne nyutgivelsen, nydelig illustrert av Asbjørn Tønnesen, er verdt å plukke med seg!

Eventyret om De tre bukkene Bruse har blitt lest for barn siden det først ble publisert i 1843. Det er utgitt i mange utgaver opp gjennom årene, både i eventyrsamlinger og som egne, illustrerte bøker. Denne utgaven har en ganske tradisjonell framstilling av eventyrteksten: Det skrives om øyne så store som tinntallerkener, og den store bukken Bruse er beskrevet som "fælt så grov i målet".

Illustratøren, Asbjørn Tønnesen, har illustrert flere serier og bøker for barn, deriblant enkelte Kaptein Sabeltann-utgivelser. I denne boka er det fine, klare farger og en god blanding av litt diffuse kanter og skarpe nok detaljer til at ansiktsuttrykk og vesentlige elementer kommer fram. Legg for eksempel merke til trollets hånd som er i ferd med å gripe tak i kanten når den minste bukken Bruse tripper over broen, eller den store bukken Bruses olme blikk. Han er nesten skumlere enn trollet!

Eventyr som dette går aldri ut på dato, så denne boka er verdt å plukke med seg for å introdusere en ny generasjon for tradisjonelle folkeeventyr.

Tagger:

Tipset av: Jorunn Fjøren 2. juni 2023