Snøstorm og mandelduft

Krimromanen «Snøstorm og mandelduft» av Camilla Läckberg er liten på knapt 153 sider, og er lettlest.

Handlingen foregår på et pensjonat på øya Valö utenfor Fjällbacka, hvor familien Liljecrona samles til slektstreff en uke før julaften. På grunn av uværet og en kraftig snøstorm blir pensjonatet isolert fra omverden, og all telefonforbindelse brytes. Spenningen bygges gradvis og sakte opp når familieoverhodet Ruben blir myrdet, og morderen finnes blant gjestene. 

Politibetjenten Martin blir involvert i mordgåten. For å finne gjerningsmannen er han nødt til å starte etterforskning på egen hånd. 

Trinn for trinn følger vi Martin på hans ferd mot løsningen av mordmysteriet. Oppklaringsscenen er glimrende, og selv om det ikke er så tydelige ledetråder, så kom man kanskje Martin i forkjøpet og gjettet hva som var løsningen på drapsgåten likevel?

Jeg elsker klassisk krim og denne kortromanen er litt lik skrivemåten til forfattere som Agatha Christie og Conan Doyle, hvor rettferdighet og det gode seirer til slutt.

Hvis du har lyst til å slappe av med en bok på en regnværsdag, så kan jeg garantere at “Snøstorm og mandelduft” er en god underholdning. 

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Alicia Myrseth 11. september 2020