Battle Royale

Tankevekkende og brutalt om hvordan et regime skaper frykt og splittelse. Kunne du drept en klassekamerat?

I en verden hvor Japan - eller Den stor-østasiatiske republikk - vant 2. verdenskrig, har regimet skapt en grusomt effektiv metode for å hindre at befolkningen kan stole på hverandre. Årlig velges femti tilfeldige ungdomskoleklasser ut til å delta i Programmet. Reglene er enkle: Bare en av elevene kan komme levende fra det, våpen deles ut tilfeldig, og dersom det går mer enn tjuefire timer uten at noen dør, vil alle drepes av eksplosive halsbånd.

Battle Royale er en spennende bok, men viktigere enn spenningen er de mellommenneskelige båndene i boken, både når de brytes og når de holder mot umulige odds. For det er i bunn og grunn dette boken handler om, den menneskelige naturen og hvordan den takler en grusom situasjon.

Boken er utmerket oversatt fra japansk av Yngve Johan Larsen, som virkelig klarer å oversette de ulike fortellerstemmene til elevene. De er alle individer, noe som er utrolig viktig for at denne boken treffer slik den gjør.

Jeg vil anbefale boken til både voksne og eldre ungdom, men advarer om at boken er veldig brutal og at enkelte scener kan være vanskelige å lese.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Åsne Mellin-Olsen 9. april 2021