«Rosy & John» - Tre dager, syv bomber

Pierre Lemaitre med sin trilogi om inspektør Camille Verhoeven sørget for at jeg har fått meg en ny favorittforfatter i krimsjangeren.

 «Rosy og John», er fjerde del i Lemaitres serie om den lille, men absolutt karismatiske overbetjenten Camille Verhoeven. Trilogier er som musketerer, de er enda bedre når det er fire 😊.Forfatteren lykkes med å skrive en meget intens og spennende thriller selv om boken er kun på 152 sider.

For å være helt ærlig ønsket jeg meg mye mer fordi måten Lemaitre skriver på er mesterlig! Han er en av Frankrikes mestselgende krimforfattere, og jeg forstår hvorfor.

Gjerningspersonen er ikke den typiske morderen som vi ble vant til i de tidligere romanene i «Verhoeven - serien», men plottet er likevel fullt av uhygge og intensitet. Her serverer forfatteren en spennende katt-og-mus-lek der bombemannen John skjuler syv kraftige bomber rundt omkring i Paris og truer politiet med å sprenge dem, med mindre kravene hans er oppfylt.

Ingen vet hvor og når bombene vil eksplodere og Verhoeven står overfor et stort dilemma: er John en galning med vrangforestillinger om storhet eller en virkelig trussel mot hele landet? Vil overbetjenten komme fram til svaret i tide? 

Det blir et kappløp mot tiden, Camille og hans kollegaer er nødt til å gjøre alt de kan for å forhindre at neste bombe går av.

Dette er underholdning og dramatikk av beste kvalitet. Anbefales 100%!!!!

Tagger:

Tipset av: Alicia Myrseth 20. september 2019